Zorgen over je gezondheid? Verschaf duidelijkheid met een bloedonderzoek

bloedonderzoek

Bijna iedereen heeft op een bepaald moment weleens zorgen over de eigen gezondheid. Deze zorgen kunnen van allerlei aard zijn. Wat je klachten ook precies zijn, het is natuurlijk hoogst onprettig als je lang met klachten blijft zitten. Vooral de onzekerheid die daarbij komt kijken kan kwellend zijn. Duidelijkheid is dan ook wel het minste dat je kunt gebruiken. Welnu, een bloedonderzoek kan deze duidelijkheid vaak al snel verschaffen. Sowieso kan er met dit onderzoek naar tientallen aspecten van je bloed worden gekeken. Op basis daarvan kan men de aanwezigheid van ziekten en infecties voorspellen. Soms is er dan nog wel vervolgonderzoek nodig. Nog vaker kan vastgesteld worden dat je klachten ontstaan door een tekort aan belangrijke vitaminen en mineralen.

bloedonderzoek

Hoe vaak is een nieuw bloedonderzoek nodig?

In Nederland gelden er geen speciale adviezen voor de frequentie waarin je een bloedonderzoek laat uitvoeren. In andere landen is het echter gebruikelijk dat je je eens per jaar laat checken, zelfs als er niets aan de hand lijkt te zijn. Wanneer je het zekere voor het onzekere wilt nemen is het verstandig om dit laatstgenoemde beleid te hanteren. Op die manier spoor je problemen namelijk al in een vroeg stadium op. Mocht je ooit onverhoopt met een ernstige ziekte te maken krijgen, dan kan dit beleid een enorm verschil maken.

Welke mogelijkheden heb je als je je bloed wilt laten controleren?

Een bloedonderzoek houdt uiteraard in dat er wat bloed van je moet worden afgenomen. Hiervoor zijn er in elke gemeente tal van prikposten beschikbaar. Via je huisarts zou je daarbij een afspraak kunnen regelen. Echter kan het ook op een nog eenvoudigere manier, namelijk door zelf een bloedafnameset via internet te bestellen. Je neemt dan bij jezelf bloed af en stuurt het materiaal vervolgens weer op. Zo hoef je er niet voor op afspraak te verschijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *