Maak van een scheiding geen vechtscheiding!

Ze zeggen wel eens dat het de mooiste dag van je leven is, je trouwdag. De dag waarop je elkaar liefde en trouw belooft tot de dood jullie scheidt. Helaas loopt het leven soms anders dan gepland en wordt de scheiding al eerder ingezet. Het plannen van een bruiloft is een heel gedoe, maar een scheiding regelen is iets waar heel veel bij komt kijken. Een advocaat echtscheiding kan je hierbij helpen. Echtscheiding mediation is ook iets waar je gebruik van kunt maken om de scheiding in goede banen te leiden.

Scheiding regelen

Om een scheiding goed te regelen is het belangrijk om, ondanks dat jullie niet samen verder willen, op een respectvolle manier met elkaar te blijven communiceren en er samen op een goede manier uit proberen te komen. Want zodra een echtscheiding verandert in een vechtscheiding komen daar alleen maar verliezers uit. Mocht je het echt lastig vinden om samen op één lijn te komen, kun je er ook voor kiezen om een mediator in te schakelen.

Echtscheidingsmediation

Door het inschakelen van een mediator hebben jullie een onafhankelijke partij die jullie kan helpen om een overzicht te krijgen van alle zaken die geregeld moeten worden en het in goede banen leiden hiervan. Een mediator kan jullie begeleiden bij zowel het emotionele aspect als de praktische, financiële, fiscale en juridische zaken. Denk hierbij aan een echtscheidingsconvenant, ouderschapsplan, berekening van de alimentatie maar ook bijvoorbeeld de vraag wie er in het huis kan blijven wonen of de verdeling van de bezittingen. De kosten liggen vaak lager dan een advocaat, vooral ook omdat de mediator door jullie samen ingeschakeld wordt en anders moeten jullie allebei een eigen advocaat inhuren. Zij kunnen ook de procedure bij de rechtbank verzorgen met een eigen advocaat. Maar alle voorbereiding is dan al gedaan en die hoeft dan alleen nog maar de scheiding in te dienen. Ook kan een mediator nazorg bieden indien gewenst.

Advocaat echtscheiding

Als je de scheiding via advocaten wil regelen, is het aan te raden om op zoek te gaan naar een echtscheidingsadvocaat. Door de kennis en ervaring kan een echtscheidingsadvocaat je het beste adviseren qua gerechtelijke procedures, onderhandelingen en alles wat daarbij komt kijken. Zij kunnen er ook voor zorgen dat er een lange en vooral dure rechtszaak voorkomen wordt door met alternatieven te komen.

Een scheiding is een emotioneel proces waarbij ook hele belangrijke, praktische zaken geregeld moeten worden. Laat je goed begeleiden want er moeten belangrijke keuze gemaakt worden en als zaken niet goed geregeld worden, kan dit gevolgen hebben voor je toekomst. Wat je ook kiest, een mediator of een advocaat, zoek iemand met wie je een klik hebt en waarbij je je op je gemak voelt. Want een scheiding is al moeilijk genoeg zonder al die rompslomp eromheen. Dus als je iemand kan vinden, waar je de zaken met een gerust hart aan uit landen kunt geven, scheelt dat alweer een hele boel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *