Knieprothese symptomen

hernia

Iedereen wordt een keer ouder. Dit merken veel mensen ook in hun lichaam. Een knieprothese komt vaak voor bij oudere mensen. Dit komt doordat het kraakbeen bij oudere mensen door de jaren heen langzaam kan verslijten. Soms is het kraakbeen ertussen al weg waardoor die knieklachten terug blijven komen. Een knieprothese is dan ook erg vervelend om te hebben. De klachten die dan vaak voorkomen zijn stijfheid en een zwelling. Daarnaast kun je moeite hebben met bijvoorbeeld bukken, traplopen of op de knieën zitten. Als je deze handelingen uitvoert, kun je last krijgen van de knie.

zorgaanbod

Behandeling van de knieprothese

Wanneer je veel last hebt van een knie, kan het voorkomen dat de artsen een knieprothese willen aanbrengen. Doorlopen met pijn in de knie is voor niemand fijn. Daarom is het voor oudere mensen echt van belang om de knieprothese te doen. Zo kun je weer goed lopen en hoef je niet heel de tijd met pijn in de knieën te lopen. Als de operatie is gedaan, kan je nog last krijgen van enkele klachten. Dit komt doordat je lichaam nog moet wennen aan de nieuwe knie. 

Snel weer goed en veilig op pad

Als je erg van lopen houd, kan het extra vervelend zijn dat je door de knie niet meer kunt wandelen. Je kunt wel wandelen alleen zal dit erg pijnlijk zijn voor jezelf. Daarnaast ga je niet snel en is het ook niet verstandig om door te wandelen. Als je dit wel doet, beschadig je de botten die op elkaar zitten. De botten zitten op elkaar omdat het kraakbeen ertussen weg is. Kraakbeen voorkomt deze pijn alleen door de jaren heen verslijt je kraakbeen en op dit moment is de wetenschap nog niet ver genoeg om hier iets aan te doen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *