Hulp bij je relatie in Den Haag

relatie therapie

Vlinders in je buik, niet kunnen eten en alleen maar aan je nieuwe partner denken. Was dat in het begin van jullie relatie ook zo? Deze gevoelens veranderen en dat hoort erbij. De heftige romantische verliefdheid duurt gemiddeld een jaar tot twee jaar. Hierover lopen de meningen uiteen. Onderzoekers zijn het er wel over eens dat verliefdheid tijdelijk is. Duurt je relatie langer dan ga je je meer aan elkaar hechten en gaat deze verliefdheid over in ‘houden van’. Als je die roze bril afzet, komen ook de eerste irritaties. Vond je die ontspannen houding van je levensgenietende partner heel aantrekkelijk? Nu erger je je eraan dat hij zijn afspraken niet nakomt. Moeten jullie dan een punt zetten achter jullie relatie? Zeker niet. Ga samen het avontuur aan van de volgende stappen in jullie relatie. Soms heb je daar hulp bij nodig van buitenaf. Kijk dan eens of Relatietherapie Den Haag wat voor jullie is.

Hoe herken je relatieproblemen?

Het is belangrijk dat je op tijd actie onderneemt als er problemen zijn in jullie relatie. Het is daarom van belang om de signalen te herkennen. Jullie hebben steeds vaker ruzies over de kleinste dingen. Deze ruzies lopen regelmatig uit de hand. Waar jullie eerst graag tijd met elkaar doorbrachten, spreken jullie tegenwoordig liever af met vrienden. Je gaat elkaar ontlopen. Ook is er niet meer zoveel intimiteit in jullie relatie. Elkaar even aanraken en een kus in het voorbijgaan zijn er niet meer bij. Jullie praten nog wel over ditjes en datjes, maar over wat jullie echt voelen, praten jullie niet. Herken je één van deze signalen? Durf dan samen de stap te nemen en ga in Relatietherapie Den Haag. Het is vaak lastig om zelf ingesleten patronen te doorbreken. Je herkent ze niet altijd en als je ze wel herkent dan maak je er zelf onderdeel vanuit en lukt het niet om het zomaar even anders te doen. Een relatietherapeut kan jullie hierbij helpen.

relatie therapie

Hoe werkt Relatietherapie Den Haag?

Jullie nemen telefonisch of per e-mail contact op met de relatietherapeut in Den Haag of in een andere plaats in Nederland. Verspreid over heel Nederland vind je ervaren, goed gekwalificeerde therapeuten. Op korte termijn kunnen jullie al terecht voor een kennismaking en intakegesprek. In het intakegesprek vraagt de therapeut naar de problemen in jullie relatie. De therapeut neemt hier ruim de tijd voor en maakt een goede analyse van de problemen waar jullie tegen aan lopen. Als jullie na de vrijblijvende intake besluiten te starten met de relatietherapie gaan jullie in sessies van ongeveer anderhalf uur per keer met de relatietherapeut in gesprek. De therapie is vooral praktisch ingestoken en is gericht op kortdurende hulp zodat jullie na afloop van de therapie voldoende handvaten hebben gekregen om samen verder te kunnen. Het is belangrijk dat jullie je veilig voelen om je kwetsbaar op te stellen. De therapeut zorgt hiervoor. De therapeut biedt voldoende ruimte voor jullie allebei om je uit te spreken. De afstand en de ervaring maken dat de therapeut jullie kan spiegelen en weet wanneer er ingegrepen moet worden als jullie weer in oude patronen vervallen. Jullie krijgen praktische tips die jullie thuis ook kunnen toepassen. De hulp van een relatietherapeut is laagdrempeliger dan je van tevoren zou verwachten en je kan er veel aan hebben. Neem die stap dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *