Een ongeluk zit in een klein hoekje

Zoals elke avond hielp ik mijn dochtertje bij het uitkleden voor douchen. Ze had een strakke broek aan, dus ik had bedacht om op de grond te gaan zitten en de broek voorzichtig uit te trekken. Dat ging ook prima, tot zij bedacht, ik help een handje. Ik was nog druk bezig om de eerste broekspijp, toen zij dacht, ik doe mijn knie omhoog, dan gaat het makkelijker, ware het niet dat mijn hoofd ter hoogte van haar knie zat. Resultaat van haar actie: Whiplash! 

Hulp bij een Whiplash
In eerste instantie had ik lichte klachten zoals hoofdpijn. Na een paar maanden kwam daar een zere nek en oorsuizen bij. Na 5 behandelingen kon de fysiotherapeut mij helaas niet verder helpen, maar ze dacht wel met me mee en verwees mij door naar een goede osteopaat in Enschede. De meeste klachten zijn inmiddels verholpen. Alleen de tinnitus(oorsuizen) is nog niet helemaal weg.

Wat kan je zelf doen met tinnitus

Een recente studie heeft eens uitgebreid gekeken naar voeding en tinnitus. Daaruit kwam dat groenten, fruit, eiwitten, vitamine B12 en vitamine D de kans op tinnitus kunnen verlagen. Een overmaat aan vet, calcium en ijzer kan de aandoening juist in de hand werken. Het effect van deze voeding op het verloop van tinnitus is overigens gering. In de alternatieve geneeskunde wordt massaal gewaarschuwd voor koffie bij tinnitus. Een uitgebreide zoektocht in de medische literatuur ondersteunt dit advies niet, vaak is er juist een daling te zien bij matig koffiegebruik. Uit een Koreaanse studie kwam naar voren dat ook een tekort aan water bij sommigen tinnitus aan kan jagen. Het drinken van alcohol is niet verstandig bij tinnitus, aangezien dat de klachten sterk kan verergeren.

Hoe nu verder?

Momenteel ben ik onder behandeling om ook dit te genezen. De eerste onderzoeken bij de KNO arts zijn inmiddels geweest. Het schijnt dat de tinnitus lachten ook een (gedeeltelijk) psychische oorzaak kunnen hebben. Meestal heeft een combinatie van een aantal therapieën het beste effect.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *