Een FFP2 masker als goed alternatief

Ben jij al bekend met een FFP2 masker? Dan is het belangrijk dat je weet wat jou te wachten staat. Het is een masker dat namelijk net iets anders is dan bijvoorbeeld de medische mondkapjes. Daarbij kun je er ook weer een andere mate van bescherming mee krijgen. Veel verschillende bedrijven hebben dit masker in het assortiment opgenomen. Een van de voorbeelden van deze bedrijven is Podobrace. Alleen wat houdt dit masker precies in en hoe zorg je ervoor dat je een goede keuze maakt? Na het lezen van onderstaande informatie ben je overal van op de hoogte. 

Dit houdt een FFP2 masker in 

Een FFP2 masker is een masker die 94 procent bescherming biedt tegen stofdeeltjes en het coronavirus. Het masker bestaat hiervoor uit drie verschillende lagen, waardoor bescherming en comfort samengevoegd worden. De binnenste laag bestaat namelijk uit antibacterieel breiwerk en de buitenste laag van katoen. De middelste laag heeft een speciale nano-technologie, waardoor de juiste bescherming geboden kan worden en je er zeker van bent dat er een goede luchtfilter beschikbaar is. Het is belangrijk dat je daarom altijd naar deze mondkapjes gaat kijken voor een groot aantal verschillende werkzaamheden. 

Meerdere mondkapjes aan gaan schaffen 

Als je een FFP2 masker aan gaat schaffen, moet je wel goed bepalen hoeveel je op voorraad wilt hebben. Als je tijdens jouw werkzaamheden het masker regelmatig op en af doet, moet je er altijd een aantal hebben. De beschermende functie kan hiermee namelijk minder worden. Er komt immers lucht bij, je zit aan de binnen- en buitenkant met jouw handen en de luchtfiltering zal hiermee niet meer werken. Echter kun je de mondkapjes wel uitwassen zonder dat het beschermingspercentage naar beneden gaat. Door een aantal mondkapjes in handen te hebben, weet je zeker dat je niet zonder komt te zitten. 

Een verplichting vanuit de werkgever 

Een FFP2 masker is daarom ook een goed alternatief voor de medische mondkapjes. Ze bieden meer bescherming en zien er ook mooier uit. Veel zorgverleners willen daarom overstappen op deze variant. Daarbij zijn er een groot aantal sectoren waarbij de FFP2 varianten verplicht zijn. Je moet daarom eerst bij jouw werkgever nagaan welke eisen er gesteld worden aan het mondmasker, zodat je ook gerichter kunt gaan kijken. Met deze voorbereiding kun je ook altijd een betere keuze gaan maken en zorg je ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Advies voor een goede koop 

Niet alleen de informatie van de werkgever is belangrijk als je gaat kijken naar een FFP2 masker, maar ook het advies van professionals kan jou hierbij helpen. Je kunt namelijk altijd vragen naar advies. Tevens heb je altijd meer informatie, waardoor jouw kennis zal groeien en je nog beter weet wat je te wachten staat. Het is belangrijk om voor jezelf alles op een rijtje te zetten en ervoor te zorgen dat je binnen een korte tijd de mondkapjes in huis hebt en de bescherming hebt die je gedurende de werkweek nodig gaat hebben. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *