Een energetische behandeling: wat is het en voor wie is het bedoeld?

Energetische behandeling

Ieder mens heeft een bepaalde energie in het lichaam zitten. Deze energie kan je vooruit helpen in het leven maar kan je ook tegenwerken. Als het je tegenwerkt, dan loop je bijvoorbeeld risico op een burn out. Bij zo’n burn out kan een energetische behandeling de oplossing zijn om je weer op de rit te krijgen en verder te helpen in het leven.

Wat is een energetische behandeling?

Energetische therapie is een eeuwenoude behandelmethode welke nu opnieuw in de belangstelling staat. Heel simpel gezegd gebruik je universele energie om jezelf gezond te maken of te houden. Het heeft alles te maken met aanraking. Denk bijvoorbeeld eens aan wanneer je hoofdpijn hebt. Dan leg je automatisch je hand op je hoofd. Door de aanraking draag je warmte en energie over. Dat verlicht vervolgens de pijn welke jij in je lichaam hebt. Dat is een bepaald zelfhelend vermogen dat in je lijf zit. Energetische therapie werkt juist met die energie die jij zelf al in je lijf hebt. 

Alles is energie

Het idee achter deze unieke methode is dat alles uit energie bestaat. Alles dat leeft, dus ook wij maar ook dieren en natuur, heeft levensenergie waar je uit kunt putten. Deze energie moet echter goed in balans zijn om gezond te zijn en te blijven. Een energetische sessie gebeurt onder begeleiding van een energetisch therapeut. Hij of zij gaat je helpen die energie weer goed te laten stromen op de juiste plekken. Dit kan je dus helpen met het fysieke maar ook het mentale deel van je leven.

Energetische behandeling

Hulp bij allerlei problemen

Tegenwoordig kampen helaas veel mensen met burn outs. Het is steeds populairder om dan met een energetisch coach in gesprek te gaan. Maar ook bij depressie, lichamelijke klachten en andere langdurige ziektebeelden kun je baat hebben bij een energetische behandeling. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *