De ins en outs van nitril handschoenen

Nitril handschoenen zijn een vorm van handbescherming. Het handschoenmateriaal is een samenstelling die nitril wordt genoemd. Het materiaal is chemisch bestendig, perforatiebestendig materiaal. Nitril is in feite een synthetische, herbewerkte versie van latex.

Waar zijn nitril handschoenen van gemaakt?

Nitril is een synthetisch co-polymeer, gevormd door de combinatie van acrylonitril en butadieen. Nitril handschoenen beginnen hun levenscyclus als rubber van rubberbomen. Daarna worden ze getransformeerd in latexrubber. Nadat ze in latexrubber zijn omgezet, worden ze opnieuw bewerkt tot ze het materiaal nitrilverbinding zijn geworden. Door de extra bewerking worden alle latexproteïnen verwijderd. De extra bewerkingsstap bij het maken van handschoenen was oorspronkelijk de reden dat ze zo duur waren in vergelijking met latex. De technologische vooruitgang heeft er echter toe geleid dat bij de vervaardiging van nitrilhandschoenen kosteneffectiever te werk kan worden gegaan. Nitril handschoenen zijn nu even betaalbaar als latex handschoenen. Doordat alle latexproteïnen opnieuw worden verwerkt en verwijderd, heeft nitril ook een lager allergiepercentage dan latex.

Waar worden zwarte nitril handschoenen voor gebruikt?

Zwarte nitril handschoenen worden meestal gebruikt voor vakgerichte werkzaamheden. Zoals monteurs en technici. De kleur zwart maakt ze ook perfect voor tatoeëren, kapperswerk of elk ander werk dat een strakke handschoen vereist.

Zijn nitril handschoenen BPA-vrij?

Nitril handschoenen zijn niet alleen BPA-vrij, maar ook latex-vrij, ftalaat-vrij, vinyl-vrij, MBT-vrij en vaak poedervrij. Daarnaast zijn ze ook nog waterdicht. Nitril is een afgeleide van rubber. Dus is het van nature waterdicht. Ze gaan lang mee. Maar zoals bij elk natuurlijk product zullen ze uiteindelijk hun goede werking steeds meer verliezen. Om ervoor te zorgen dat je doos nitril handschoenen gedurende lange meegaat, is het aan te raden ze uit direct zonlicht en uit de warmte bewaren.

Waartegen beschermen nitril handschoenen?

Nitril handschoenen beschermen de handen van de drager. Het materiaal houdt de handen van de drager vrij van verontreiniging. En voorkomt dat de gebruiker voorwerpen of oppervlakken die hij aanraakt, besmet. Nitril is waterdicht, vetvrij, oliebestendig en bovenal chemisch bestendig tegen een reeks veel voorkomende chemicaliën en stoffen. Nitril handschoenen worden ook vaak gebruikt in de medische industrie vanwege hun hoge perforatieweerstand en beweeglijkheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *